Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränningar




Tillbaka vid havet
Är det längesedan?
Det är aldrig det här
Vi är jämnåriga

Det kan inte vara en tillfällighet
Att berättelser börjar och avrundas vid stränderna
I vattnens volymer
Handlingen sätts fri, späs ut, tonar bort

Samtidigt bärs bilder och minnen av vågorna
Hjärtslag i världens ådror
Droppar av hopp
Från de som rört sig vidare





Fri vers av DavidM VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-05 20:53



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
I tillit
tillåtande
naturens flöde

Tack!
2020-08-01

  Linda CH VIP
Havet talar till mig och i denna dikt finns en andemening som tilltalar. Början och slutet.
2020-04-22

  Rublev
Vattnet/havet som rymd, möjlighet, frihet – att handla och leva i!
Jag berörs särskilt av den sista strofen: ”Hjärtslag i världens ådror/Droppar av hopp/Från de som rört sig vidare” Så vackert och tillitsfullt!
2020-04-09

  Solstrale VIP
Mycket fint reflektivt skaldat!
2020-04-08

  Lottie Ålhed VIP

Ursprung och puls som känns i denna vackra dikt Applåd
2020-04-06

  ULJO
Havet. Inte svårt att längta till i or och tanke. Fint.
2020-04-06

  Kungskobran VIP
Allt börjar och slutar i havet, fint.
2020-04-06

    Peter Söderqvist
Du använder havet och stränderna snyggt i din dikt. Tillsammans ger de ett kraftfullt sammanhang där dikten lever.
Dikten binder samman liv och död och ger tröst.
2020-04-06

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text som stimulerar tanke och känsla! Tack för den.
2020-04-06

  Classico VIP
Men så fint!
2020-04-05

    ej medlem längre
Din röst fångar något magiskt och tidlöst som förbinder berättelser mellan människor och moder jord. Detta hav av sorg, av liv, av minnen. Den personliga blicken tar avstamp i det lilla för att zooma ut i ett större perspektiv utan att förlora djup och skärpa. Allt gestaltat med en mycket poetisk och fullständigt intagande poetisk ton.
2020-04-05

  Johan Strömstedt
Så väl beskrivna funderingar. Du har hittat en ton i dina texter som verkligen berör.
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP