Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1926-2012 (”finns det fortfarande småfåglar i skiljebo?”)


Jag står i jordmån, far, sömngångare, jag står här




”Men hjärtat slutar inte: även under jord, det bankar.”

(det gapar med sin lilla näbb, far)








Dödsattest:

vid utgrävningen fann man fågelsång,
fadersstammen som slog

henne midvinter:

förlåt honom,

förlåt honom,

förlåt honom





(när dödkött går ur sår
sitter han och ber,

domherren in i jägare)












familjen är ett ben
och hundars tröst,

vad vi möter på knä;
en människa

är något glesare,
ett djur som vildsinnats:

människan är något blödande




(hans namn var tupprop,

en orosman,
en hedersman:

ur kungalängder svällde hans pistoler)




en dotter

är en lemlästan
och andra mäns sorg,

brottslingarna samlas:
här bär alla masker,

ett hundhuvud,
ett orent djur,

min studie i hjärtan




(vid utgrävningen fann man
vad rävar lämnar, min dottergåva:

man fann vapnet,
en förgätmigej,

de döpte mig fruktan)




vem är det som lustar,
vem i vrede

och amatör,
se hur han går

i klump,
så ensam nu,
något sårbart nu,

åderlåtaren:
hans namn är storhet




(och mitt rävhjärta sjöng en sång
om hemvändan,

födslovåndorna i fadern:
”ut ur mig själv inget”)




vilket djur jag kunde ha blivit,
hynda skall gå i hynda

tills hon magrat,
tills hon lärt sig:

en dotter när hon skjuts,
en dotter först när hon skjuts























”Som om hon tårats.”
”Som om hon bett oss.”

 

 

 

 

 

att äta fågel
skapar fågel,

vad vi vet om hjärtstillor:

innan hon lades i denna grav
höll hon dem så tätt intill sig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(far väl, fadersdomen:

 

 

 

far

 

 

 

 

 

 

 

 

så väl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fäder, vad har vi lärt oss av dem?


Att de förtjänar oss.

 

 

 

 

 




Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 386 gånger
Publicerad 2020-04-06 03:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP