Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i vår stafettskrivna PåskKalender, där varje lucka baseras på två ord att spinna kring. Nu fick jag från Nanna X : PÅSKLILJA & PÅFÅGEL. Kolla in Nannas lucka imorgon..!


Apelsinens Apokalyps, Lucka 17

 

 

Solglimtar skvalpar i påfyllda glas. Balkongen gungar av lycklig gemenskap. Nu saknas bara oskapat barn. Apan knaprar skamlöst på påskliljorna. Levande prydnader försvinner i gapet. Molly håller på att explodera. Vem vågar röra hennes blomstergåva?! Kjell rusar efter räddningens fruktsallad. Butiken nerpå gatan har råvarorna. Paul trallar på Penny Lane. Plingar glatt gör ljusgrön cyklist. Plingar argt gör illröd cyklist. Brandgult krig rider raskt fram. Molly iakttar ryttaren från solstolen. Molnets rök rullar lugnt bort. Ingen dör denna gången heller. Från akutvårdsentrén vinkar Peggy Påsk. Nästa patient påminner om påfågel. Iklädd rosagredelinturkosa karnevalsfjädrar värper hon. Människans ägg måste genomgå smittskyddskarantän.

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-06 10:00



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, som möjligen märks består varje mening av fem ord = tjugo meningar för de hundra orden. Gav såväl fokus som flöde åt skrivandet, samt både spänst och stabilitet åt texten.

Roligt du finner spännande material i detta tät-täta!! Överraskat nöjd för egen del oxå - av klargörande trådar trots att absurditeterna växer

- med tanke på vilket tidspressat, utmattat tillstånd flera luckor är påkomna i.
2020-04-06

  Nanna X
Väldigt tät stil, alitterationerna gör texten närmast lik prosapoesi, men jag förstår vitsen med att rubricera den som 100-ordare.
2020-04-06

  Nanna X
Oj oj, inte nog med att hönor kan föda levande ungar, nu ska människor börja värpa också! Undrar på vilket vis Mollys och Kjells eventuella barn ska komma till världen...?
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP