Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den här dikten 2002 efter att jag sett Braveheart. Jag vet nu att filmen inte är historisk korrekt. :) Men jag blev ändå berörd av berättelsen.


William Wallace

På träbordet lider du i tysthet när de rotar med en järnkrok i dina pungkulor.Bara för att du ville att Skottlands barn skulle bli fria tog de fega fähundarna dig.Lurad hade du ridit till de skottska adelsmännen och då hade engelsmännen gripit dig. Snart skall bödeln hugga av ditt huvud med en yxa.I din hand ligger din älskade hustrus duk av linne.I tankarna finns hon alltid där.Nu höjer bödeln som yxa och hugger...Duken faller ur din öppna hand.Nu kommer du till himlen,du modiga martyr.Din hustru väntar på dig.Dina vänner kommer att fortsätta kämpa för din skull.Frihet,frihet...för att det var Williams vilja kommer de att skrika.Och Skottland kommer att vinna tillslut...




Fri vers av Arwen85
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-06 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen85
Arwen85