Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskebrunnen

Jag slänger en slant
i önskebrunnen
ser den i vattnet
så fint den faller ner
blänker så som silver
kanske den kan hjälpa
knäpper mina händer
att önskningen sker

Vill så gärna köpa
mig ett par nya skor
så jag kan promenera
vägen hem till dig
det var så länge sedan
vi sågs du och jag
men vandringen är lång
på framtidens stig

Jag slänger ett mynt
i önskningens brunn
den glimmar på botten
och får mig att må bra
önskeslantens förmåga
må den nu bringa tur
kanske kan den hjälpa
ge mig det jag vill ha

Vill så gärna köpa
en liten timmerstuga
ett fint hem för två
där du och jag kan bo
renovera med omsorg
och behålla charmen
i huset kan vår kärlek
växa starkt och gro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 297 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-11 06:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om det man önskar sig. Hoppas önskningen slår in för diktarjaget.
2020-09-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Önskedröm
ett gott lopp
i hopp om att
få det tänkta
till topp!

2020-09-12

  Blomma-Stjärna VIP
tro, hopp och kärlek
vi behöver dem alla ter
(men störst är kärleken...)
2020-09-11

  överlevaren VIP
Vackert om önskeslanten!
2020-09-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin berättelse om en önskan som kanske kan bli sann.
2020-09-11

  bibbi ahrnstedt
Önskan drömmar och förväntan är bra egenskaper, fint skrivet
2020-09-11

    Lena Staaf VIP
En rar berättelse om önskningar och hopp. "I en röd liten stuga invid sjön ska vi bo". Drömmen om lycklig och strävsam tvåsamhet
2020-09-11

  Kungskobran VIP
Önskningar går i uppfyllelse genom gediget arbete
2020-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Hoppas slanten uppfyllde önskningarna.
2020-09-11

  Öknens Ros VIP
Att önska kostar ingenting och ibland slår ens önskningar in.
2020-09-11

  Nils-Robert
Önskningarnas kraft som får oss att växa
2020-09-11

  Feliaxel VIP
Hoppas önskningar slår in
2020-09-11

  Maria Sundelin VIP
Härligt att tro på önskningars förmåga. Det behövs i vår tid där det ibland är allt för stelt
2020-09-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO