Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

askan är den bästa jorden

staropramen 3,5 på balkongen
cigg efter cigg
första riktiga vårdagen
jag tänker på honom
han med tusen fiender och tusen damer i kö
han som växte upp bland betongväggar och avlägsna fäder

solen går nu ner 19:50 på kvällarna
då brukade vi redan sitta på thairestaurangen och dricka blaskig fatöl
"det finns fortfarande landminor kvar på fälten, ingen går säker" brukade du säga om ditt hemland
men nu är du ju faktiskt i sverige, inte behöver du oroa dig för landminor,
brukade jag tänka men sa inget

snart är det ett år sedan vi sågs
jag har städat ut dig ur min lägenhet
det enda som finns kvar är din orangea skjorta i garderoben
och ett och annat dammkorn med känslan av du i alla rum inom mig




Fri vers (Fri form) av trött
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-06 17:49



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Väldigt fint formulerat om (ovälkommen?) saknad.

Det är såklart dina ord, men jag är liiiite osäker på sista meningen. Inte känslan den förmedlar, men "och ett och anna dammkorn med känslan". Det är något som inte känns helt hundra. Jag tänker att dammkorn inte behövs. Lämnar de känslor?
"skjorta i garderoben och känslan av
du i alla rum
inom mig"

Men ja, det är din text så du bestämmer.

2020-04-09

    elvira.V
woow sista meningen
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

trött
trött