Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och vilsna vindar i håret

Natten bygger bo i träden
mjuka härvor av strån och kvistar
det finns ängar där vi gått om våren
och plockat lönnblommor att spara
till våra älskades gravar
och ditt ansikte bär minnet av ett regn
där du drack dropparna från svarta grenar
ur mina kupade händer
vi sjunger stormarna till sömns
vi sjunger, allt de skulle vara




Fri vers av Grävling
Läst 172 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-06 23:32



Bookmark and Share


  Rublev
Sagolikt vacker resa i tid, rum och minnen! "och ditt ansikte bär minnet av ett regn/där du drack dropparna från svarta grenar/ur mina kupade händer”
Och slutorden är innerligt trösterika! Tänk att stormar kan bli stilla, komma till ro, och sova sött som ett litet barn. Och att när de ligger där i trygg tillit, få sjunga dem en ny framtid, en ny verklighet.
2020-04-09

  Solweig Jansson VIP
Du skildrar det sköra livet som ingen annan ! Så ömt och vemodigt ! Kärleksfullt !
2020-04-08

  Ulf Carlsson VIP
Koncentrerad strof med återhållet bildspråk.
Vemodsfull och vacker.
2020-04-07

  Klint
vi sjunger stormarna till sömns
vi sjunger, allt de skulle vara

vackert
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling