Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Max ...förbannade tävling


Bouppteckningen

Farfar grå så tunn och stel
overksamma händer
för första gången.

Barnen bär kistan
lätt som en fjäder
sammanbitna käkar.

Nu är det plötsligt de
som är äldst
det känns tungt.

Tungan lossnar
på begravningsbyrån
bouppteckning.

De ärvde huset
som han renoverat
badrum på femtiotalet.

Snickarboden med sågar och yxor
spadar med knotiga handtag
plåthinkar och ett ok.

En hel burk med krokiga spikar
som skulle rätas ut
om de nya tog slut.

Farfars rygg gick inte att räta ut
den böjde honom
allt mer mot jorden.

Farfar slapp höra
hur de bråkade om arvet
värdet på huset.

Gräsmattan är fin nu
från vilstolarna ser de
hur gräsklipparroboten tuffar på.

Kök och badrum
skinande nya
bytta med hjälp av ROT-bidrag.










Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2020-04-07 10:16



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stark och välskriven text om hur det kan gå när man inte längre finns kvar.
2020-04-22

  KattenKin VIP
Naturligt språk och en berättelse utan krusiduller, som ett jordnära varv runt jordfästning och arv, dessa som så ofta medför trist tvist. Grattis till utvald text! Välförtjänt stjärna.*
2020-04-12

  Niliboy
Far hade inget, å inte fRfarheller, men det var skoj att ta del av dina erfanheter!
2020-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt och inkännande diktat om då och nu. Och så vanligt att arvet blir en källa till bråk, om det finns något värdefullt i boet.
2020-04-08

  Solweig Jansson VIP
Jag minns de hopbitna käkarna från farmors begravning ... De människor som alltid funnits i våra liv - när de försvinner tar de med sig ett helt universum och det gör så obeskrivligt ont .... Vi står lika hjälplösa och frågande inför alltet och döden som människan alltid gjort - våra prylar och tekniska framsteg till trots ... De krokiga spikarna sparade också min far ..... Som alltid berör du de djupa livsfrågorna med din text !
2020-04-08

  Iréne S Räisänen VIP
Fin skildring av tiden, livets gång.
2020-04-08

  Rublev
Gripande, smärtsamt, vackert skildrat. Ja det finaste, dyrbaraste vi har är varandra, att se, bry sig om och ta tid med med nära och kära, med våra medmänniskor.
2020-04-08

  Annie b'larsson VIP
Så jäkla bra. Vad är väl ett människoliv mot en massa gottiga pengar man kan vältra sig i och fina saker.
2020-04-07

  Bodingen VIP
"När gud kommer med döden kommer djävulen med arvingarna"
2020-04-07

  Fredrik Axelsson
genom det lilla knappt märkbara beskriver du en samhällsförlust.
2020-04-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hur Farfar levde och förändringarna som arvingarna gjorde!
2020-04-07

    Sefarge VIP

Finskör påvisning av nu och då
inställning som ändrats
med tidens gång!


2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP