Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriver en del på dialekt för att jag anser att våra svenska dialekter är värda att vårda! :)


Värmländsk sommar

 

Hôppes att sômmern nu snart kommer

mâ e sol som stråler på en himmel blå

å mââ sômmer môrner så ljumme

där vi kan glômme allt dâ dâr grå

 

Å dâr på ânga ska âlvera danse

med vâckre sômmerblom i hanna

en ser hur vågera så rofyllt ruller

dâr på ute Vânern å in mot lanna

 

När én sômmardôft så hâlit ljuvlii

i frå en vaackert blommande syren

dâr vill en ligge en tidi môôra på en filt

å njute halvnaken i solas varme sken

 

Inve våra brygge dâr ligger då båtera

å di â vackert nymålade å blanke

för snart på våga ska di guppe

ut té nôn Vänerö å lägge aanker

 

Å mâ ett fat mâ glass och grâdde

fylld mâ fârske jordgôbber så rôôe

å en har nygjord hallonsaft i glaasa

te dâ âter en kâxaa som â så sprôôe

 

Å dâr ôppe tôppen vajar ho i vinnna

dâ â våra stôlte svânskefane gul å blå

å en hôr nâr du gamle å du frie

snart dâ sjungs dâr i varenda vrå

 

Å sen dâr i kôrka mâsser prâsten

ôm en ny sômmer varm å skôôn

å nu âr den blomsterti nu kommer

den sprids té kyrkôrgeleras dôôn

 

Ja snart kommer dâ en sômmer

med månge late å vâckre dager

för en sômmer här i Värmland

ja dâ â é tii sôm ôss behager

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-07 10:19



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vackert på Värmländska!

2020-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat på värmländsk dialekt!
2020-04-07

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Jag är inte värmländska, men jag kan för mitt inre öra höra dialekten när jag läser Din vackra dikt.
2020-04-07

  Öknens Ros VIP
Vackert diktat på värmländska!
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP