Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djup och sällsamt underbar

en mening djup och sällsamt underbar                                       
i himlavalvets nattsken stiger ned     
att inom sig i själen hålla kvar                           

i skuggors milda vårdande förvar
en lindring likt ett täcke långsamt spred
en mening djup och sällsamt underbar 

en smärtvåg kulminerad, bittert skar
ett längtansfokus flämtade och gled
att inom sig i själen hålla kvar

en flyktig andning ger ett långsamt svar
väv in all längtan smidigt i ett led
en mening djup och sällsamt underbar

bli kvar i livet lägg i ett försvar
för mjuklen andning och en kväll förled
att inom sig i själen hålla kvar

när vintergatans virkade förvar
en tryggsjal blev som skydd och gav därmed
en mening djup och sällsamt underbar
att inom sig i själen hålla kvar 

en villanella




Bunden vers (Annat versmått) av Inez L
Läst 336 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-07 12:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den blev ju såväl andlig som sinnesmättad!?!

Väldigt inspirerande versmått att virka och pilla med... Testade just att göra en själv.
2020-07-27

  Nanna X
Mycket känsligt och rytmiskt. Roligt att läsa en villanella, får kolla upp detta versmått. Minns bara Majken Johanssons Villanella på en spik.
2020-07-25

    ej medlem längre
Bravo!
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L