Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittebarn

Jag är barnet det söta
som ingen ville ha
där i korgen på trappan
kändes inte så bra
min mamma tog heroin
och pappa han var soldat
vad skulle de göra
det fanns inget silverfat

Någon hörde mitt skrik
där en morgon i maj
bar bort mig i trygghet
men jag var så skraj
jag hamnade i Norrland
ett ruskigt barnhem
där byggdes ingen kärlek
inte ens efter fem

I skolan var det hemsk
kallades för hittebarn
fick bara klumpig gröt
aldrig några havreflarn
på kvällen var det stryk
för något man inte gjort
det fanns inget värde alls
man var just en liten lort

Så kom vuxenlivet
med jobb på en fabrik
två snoriga ungar
och många nattliga skrik
det blev fylla på kvällen
dämpa ångestens kval
kanske lite för mycket
men mitt enkla val

Ett hittebarn så ensam
på bänken i parken
änderna som betar
vid vinflaskan på marken
övergiven och allena
ödet blev mitt liv
jag somnar in på gräset
nu min kropp så stel

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 556 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-04-14 06:58



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Starkt medkännande väcks och en sorg rycker fram inom... Likt en film som spelas upp och där detaljerna du målar fram blir så levandegjorda! Mycket bra skrivet om ett livsöde!
2020-04-18

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande...
2020-04-18

  Lars Hedlin
oerhört bra och stark i berörande ton!
2020-04-17

  Salvation Pepper
En vid historia om sorg.
2020-04-15

  Nils-Robert
Tunga rader från den som vet
2020-04-15

  wiria77
fina
starka rader
om livet

2020-04-14

  Eva Langrath VIP
Ömsint sorgsen berättelse om en verklighet som finns runt om oss.
2020-04-14

  Blomma-Stjärna VIP
en ömsint berättelse som visar ett föräldrarlöst barns uppväxt - ansvaret här ligger på samhället - det grymma samhälle som hen är omgiven av - ett enda val, var hens - att om och om igen låta spriten skänka lite tröst och värme!
2020-04-14

  överlevaren VIP
Ett barns utsatthet präglar individen och livets förutsättningar....
Bra ordat!
2020-04-14

    Lena Staaf VIP
Du har tittat in i en A-lagares historia och visar vad som finns där i ryggsäcken form av övergivenhet och kärleksbrist. Ömsint och fint.
2020-04-14

  Marita Ohlquist VIP
En stark text om ett levnadsöde!
2020-04-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En grym verklighet för många, skriver du inkännande om.
2020-04-14

  Kungskobran VIP
Som tur är blir en del maskrosbarn.
2020-04-14

  Feliaxel VIP
Denna tragiska historia finns fortfarande i världen
2020-04-14

  Maria Sundelin VIP
En vardag ingen ska behöva ha, men som tyvärr finns
2020-04-14

  Öknens Ros VIP
Tragiskt öde, många barn hamnar än idag i oämpliga fosterhem.
2020-04-14

    Max Poisé
En grym tragedi som kan göras om till vissa livsöden även idag! Fint skildrat!
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO