Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Swede betyder kålrot på engelska, är svensken en kålrot?


KUNGSÖRNEN!

Kungsörnen blickade ut över konungariket
Sverige, noterade bergrummen i Bergslagen
och Närke där riksdag och regering, kungen
samt vissa myndigheter kunde skyddas mot
kärnvapenangrepp. Befolkningens små bon
fick utgöra skydda så gott det nu gick.

Örnen upptäckte att alla beredskapslager var
tömda på oljereserver, mediciner, mat samt
sjukvårdsutrustning. Kalla kriget ansågs slut.
Örnen tog en sväng över broderlandet i öster,
Finland, där fanns beredskap. Lagren var mer
än överfulla av nödvändigt materiel.
Broderfolket tvingades inte skippa efter andan
i brist på intensivvård och respiratorer ej heller
brist på nödvändig narkos, Sverige hade narkos
av annan kvalité - substitut som försämrade all
andning. I sig eländigt, men utgjorde intet hinder
eftersom respiratorer saknades inför den stora
kommande vågen i Pandemin...

Självförsörjningsgraden klarade knappt halva
Sveriges befolkning behov av föda.

Försvarsmakten i stort sett nedmonterad - inte
ringaste soldat skulle gå ut i strider om så vore
utan sjukvård.

Befolkningen applåderar de folkvalda för sina
imbecilla beslut som skapat en svår situation.
Kollektiv ångest blir vår arvedel...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 110 gånger
Publicerad 2020-04-08 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje