Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

April



Blekgul sol -

Vinden böjer och töjer
trädens nakna grenar -

de blir stegpinnar att gå på
i ett skuggspel om envar

när citronfjärilar flankerar
som vore de vägvisare
mot det sakrala -

bort från det banala
och asfalten.









Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-04-08 17:45



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Fin text. Tycker mycket om bilden av grenarna vars skuggor blir till "stegpinnar". Töjandet och böjandet känns också berörande. Slutet känns lite som ett "hugskott", lite naturalistiskt hårt, kargt, abrupt. Gillar det
2020-05-01

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker dikt med sköna vårkänslor...
2020-04-18

  Gunnel Eriksson VIP
Dikten skapar många vackra bilder
hos mig som läsare.
2020-04-10

  Rise Little One
Vilken poetisk ordtavla!
2020-04-09

  Maiah VIP
Fin komposition av små ord som ger fina vår i bilder med känslor
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP