Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömskrifter

De tror att det betyder något för dem
att de kan översätta dessa frökapslar
dessa skärvor lösgjorda ur träden
natten som sjunker i vattentunnan
och ruvar under ytan
att de kommer att skriva böcker
om tyngden av en genomskinlig kropp
en tidig skörd av ljung
en bukett mörker
de tror att de vet hur orden smakar
hur de känns, som rävblod mot tungan
som rörelser över ensamma fält
som tättskrivna andetag




Fri vers av Grävling
Läst 152 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-08 18:22



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Ditt språk berusar, varje rad fylld av skönhet - fantastiskt !
2020-04-10

  Ulf Carlsson VIP
"Gud" är ett apofatiskt provisorium, bortomspråkligt och antitetiskt; som denna dikt en oöversättbar "drömskrift".
2020-04-08

    ej medlem längre
Precis så fantastiskt känns dina ord, "som tättskrivna andetag".
2020-04-08

  Emanuel Sigridsson VIP
Vilken form, v i l k e t språk! vilken uppgörelse, ändå en infartsväg till det jag kallar för mystik. Så blev det i alla fall i min läsning.
2020-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling