Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt

Att skriva en dikt går väl an
när skapandet får en mening
som har något att berätta.

Då avlöser orden varann,
medvetandet får en rening,
lyckas sinnesro upprätta.

Via ordens ändlösa spann
sker en strukturell förening
som törstande själ vill mätta.

Tillfredsställelse stor och sann
är en tacknämlig slutledning
till att dikten blev den rätta.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-09 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström