Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det vart afton och det vart morgon

 

O, oro

hör

tidens

inneboende

ofrånkomliga rytm

pickande innerst inre

vinande piskan

jag

hästländsrapp

jag

röda flankränder

hets galopp

mesta gyllene för mina midasögon

skenande pulsar

hämtar andan ur

flämtar så när

väntan vid djupets bårhus

flimrar för ögonen skimrar

slutligen

återstår endast mitt Ja

Du och insikt

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-09 11:56



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt om Existensen, existensen, existensen ( Roy Andersson brukar svara att alla hans filmer handlar om existensen ! )
2020-04-10

    Lena Staaf VIP
Intensiv dikt fylld av oro över tidens gång men saktar ner och vilar mot slutet
2020-04-09

  Lottie Ålhed VIP
Fin slutkläm på dikten som skenar fram med bra fart och rytm.

2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg