Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lång het sommar

Vår kärlek är nu
en förlovad höst
bland gulbruna löv
finner vi tröst
sommaren så varm
tomma stränder
vi längtade bort
till svalare länder

Vår kärlek är nu
i höstens intrång
alla fina färger
vid krattad gång
upptorkat gräs
tomt med vatten
slokande växter
skönt på natten

Vår kärlek är nu
vid höstens kulör
de vackra orden
kring oss vi strör
sommaren så het
i varje andetag
en kall öl i skuggan
vårt enda behag

Vår kärlek är nu
en behaglig tid
för höstens sinnen
vi nu kan ta strid
solens värme
tillvaron smälte
sommaren som var
känslorna välte

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 431 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-06-22 08:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om hösten och sommarens kärlek
2020-07-24

  Lars Hedlin
Mycket bra gillas starkt :)
2020-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Äkta kärlek ger värme oavsett om det är kallt eller varmt väder...fin dikt...
2020-07-11

  Maj-Lis VIP
Fina ord om den sommar som vi ska ta med in i hösten
2020-07-02

  Magica VIP
Fint!
2020-06-27

  Karina"Kia"
Nyförälskelsens hetta i sommar solens dans ödmjukt den sätter sig in mot höstens svalare andetag som en lättare kyss...
Kärleken vackert i uttryck du skriver om!
2020-06-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Sommarkärlek blir till höstglöd, i fina rim och bilder.
2020-06-23

  Kungskobran VIP
Sommarens kärlek är het och skön
Höstens är vacker och fin
Vintern under pläden värmer skönt
Vårens är full av kärleksrus
2020-06-22

  Blomma-Stjärna VIP
varje tid i kärlekens tecken är värd sin hyllningsdikt - tack för denna fina!
2020-06-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärleken tar sig
fram i sitt revir
hur det än blir
från början skir
väl aldrig utan gir
men är den trogen
håller den även som
mogen, oavsett vem
som skötte plogen...
Ja drog den...

2020-06-22

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar att förälskelsen har mognat till kärlek.
2020-06-22

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2020-06-22

  Sparvögat VIP
Så underbart du lägger dina ord
Månne en hyllning till hösten
den sköna...
2020-06-22

    Lena Staaf VIP
Fin beskrivning av utvecklingen av en kärleksrelation, från hetsig hetta till sval ömhet.
2020-06-22

  Öknens Ros VIP
Fin beskrivning av en het sommar och varm kärlek.
2020-06-22

  Maria Sundelin VIP
Härligt
2020-06-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO