Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något annat krävde dig...

Det blev ingen promenad före jobbnatt,
ingen middag på Haket i lördags.
Något annat tog din uppmärksamhet,
krävde dig.

Vi hade chattat lite under senare delen av veckan,
oroade oss över gemensam väldigt sjuk vän,
skojade något rått om denna jäkla sjukdom du verkade fått en släng av.
Och du mådde riktigt dåligt,
var sjuk,
verkligt sjuk.

Sista kommentaren kom till mig
natten mellan lördag o söndag.
Ett hjärta som kommentar på att du sett...

Vi har inte känt varann så länge.
Inte umgåtts så tätt men
vi fann någon förtjusning i varann och
vi såg fram emot att ses.
Att lära känna.

På bokmässan i höstas stod du o pratade med
en bästa barndomsvän du inte sett på länge och
presenterade mig som
din nyaste bästa vän.
För visst behöver vi väl alla många bästa vänner...

Nej,
det blev ingen promenad före jobbnatt,
ingen friterad ost på Haket i lördags.
Något annat tog din uppmärksamhet,
krävde dig.
Hela dig.

Några få dygn senare verkligen hela dig...

??




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-10 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB