Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

innanför


Dricker grönt te och bränner slumpvis utvalda fotografier. Det är ingen vardagshobby som jag brukar ägna mig åt. Jag är inte personen som är naturligt destruktiv. Det är bara det att jag tröttnat på arrangerade leende, men terapeuten kommer avsky mig eftersom jag orsakar minneshack och bidrar till att vår konversation blir mer störd

Solen skiner in genom sovrumsfönstret när jag vaknar. Dagen borde kännas varm och inbjudande, ändå är jag på krigsstigen och tänker kontakta en drömtydare. Det kan aldrig vara acceptabelt att drömma om mockasiner varje natt, men terapeuten blir förmodligen rasande när jag blandar in någon annan i vårt Freudianska vansinne.

Framåt natten ringer jag till Karlavagnen, berättar om hur grannen i lägenheten bredvid ligger med någon och det känns inte korrekt mot dem som i mörker är på gränsen till nervsammanbrott. Terapeuten säger nog inget eftersom jag redan anses som ett arbetsmiljöproblem i dialogen om känslan av att inte vara född av sig själv.

______
Prosa av Jag är fan större än Sartre
Läst 143 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-11 12:23Bookmark and Share


  Roger VIP
Erkänner motvilligt att jag gillar den här också. Väl författat!
2020-04-11

  Staffan Nilsson

Ja, hur fan ska jag göra
kontrollerad eller improviserad
samhälle, umgänge kräver ordning
jag vill göra vad jag vill
Och här står jag både innanför och inte


2020-04-11

  KattenKin
Snyggt med Karlavagnen, har själv försökt skriva om liknande med grannarnas kärlek som stör, men inte lyckats. Gillar uttrycket arrangerade leenden samt det Freudianska vansinnet. Bra text med liv och djup uppdelat i tre stycken som är ditt signum.
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre