Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARA ETT BARN

Det finns stigar, dörrar

….och korridorer

som slingrar sig

genom min kroppsliga kontinent.

*******************

Efter mången levnads dag

vaknade plötsligt en tanke

som styrde min farkost

av kött och blod

in på den snårigaste av stigar

till dörren

som var mitt hjärta...…..

vilket jag först inte förstod.

******************

När jag klev in

såg jag bästa beviset

på mitt mod

för när jag där stod

avklädd och naken

av alla påklistrade ideal

såg jag mig för första gången

så som jag egentligen var...…

bara ett skrämt å fruset litet barn.






Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-11 15:05



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Berörande Skriftat!
Bland det modigaste man kan
göra är att se sitt egna
Nakna jag i vitögat?
2020-04-11

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om modet att våga se sig själv i sin skyddslöshet.
2020-04-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En liten riddare utan rustning.
2020-04-11

  bibbi ahrnstedt
Tack mycket berörande
2020-04-11

  KattenKin VIP
Åh vad fint skrivet om ett möte med sig själv! Naket och beundransvärt starkt. Bokmärker direkt. Tack!
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP