Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mors barndomshem

Vackra visor
som skapar rum utan tid
för mig tillbaka varje år
Påsk
och varje midsommar
jul med prinskorv, köttbullar
och mosad potatis med smör

För mig alltid tillbaka
dit där en snöflinga faller på min kind
utanför fönstret där köket lyser med sina röda skåp
som funnits där sedan innan jag lärt mig gå
vinter
vår
sommar
I läppens vrå balanserar ett smultronstrå
barnaskratt
i vuxenår






Fri vers av silkesinne
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-11 20:08



Bookmark and Share


  Linda Åkesson
Härlig nostalgiskildring!
2021-03-28

  silkesinne
Tack Nicklas!

2020-04-24

    Nicklas VIP
Du målar vackra bilder med dina ord!
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

silkesinne
silkesinne