Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är tagen ur mitt rödgula häfte, utlagda som de är från högre nummer till lägre. (Texterna skrevs när lodjuret var tonåring.) Bilden är ett sådant underbart samarbete mellan min kamera och det som blivit motivet.


(nr 13 av 124) Trappan (Min första dikt)





Jag sökte en trappa ned till mig själv
men hittade bara en
som ledde över takåsen

en trappa ned i helvetet
en trappa upp till alla
hårda gossars pappa
en trappa ut på torget
med besvikelse signerad i ansiktet
på alla möjligt händelselystna

en trappa in i jämmerdalen
en trappa ned för alla Svenssons
en trappa till
för de vilka inte envisas

en trappa hit för alla vilsna
en trappa mer för alla törstiga
en siden trappa för
alla söta modedockor
i ansiktsmask och modedräkt

en trappa till för andras återvändsgränd
att trappa upp men aldrig ned
en trappa ut
en mörk trappa för alla trappors uppfinnare

mitt liv är en oändlig trappa
jag kliver hit och dit
och ibland åt sidan
men först som död når jag ett krön

Den dag då dag är natt
och upp är ned
varför jag som död
ändå aldrig nådde upp




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-12 09:26



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...känner igen mig i "mitt liv är en oändlig trappa".

Intressant att om ingen trappa leder ned till en själv - så har man mindre glädje av den "som ledde över takåsen"?!?
2020-04-12

  TrollTörnTrappan VIP
Japp! Det var då förträfflig trapp-poesi...

Så gott om håll och tragiska riktningar här/där!?!

2020-04-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP