Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dötid

Att slå ihjäl en dag av tristess
är en ovana man blir less
på.
Men när coronan oroar
och bygger vantrivselns broar

gäller att hitta ett bra sätt
för att tillvaron sätta sprätt
få.

En väg ur detta bryderi
kan vara att ett schackparti
ta
eller titta på TV mer
en hel del av oss nog anser
bra.
Dela minnen från tid som ’svann,
och tid för att läsa kan man
ha.

Mycket finns som borde bli gjort,
gör det genast, det går som smort
nu,
eller spara till nästa dag
så slipper du ett obehag
ju.
Att få tiden att gå gäller,
det mår vi bäst av, jag eller
du.

Om var och en är på sin vakt
bryter vi ner coronans makt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-12 13:47



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, fint ordspråk för vår tid nu med tips om vad man kan göra
2020-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström