Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nocturne



Natten slog
som havets vågor
med mitt hjärtas slag.

Vaknade
med drömmen
jag inte minns -

som brevet
som kom bort,
som den olästa boken,
som räkningen
för alltid förfallen -

men vet att drömmen
finns och borde ha varit -

som krucifixet
kyrkan tog ner
för en vitkalkad vägg
och ingenting mer.

I tomheten
är orden borta
och inga siffror att räkna.

Vaknade av vindens sus
med minnet av inget
under månens
och stjärnornas ljus.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-04-12 14:43



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Vackert, vemodigt och melodiskt!
2020-07-23

  ResenärGenomLivet VIP
Någonstans där inne finns nog allting kvar...fin dikt...
2020-04-18

  Gunnel Eriksson VIP
Drömsk dikt om saknad av det
som inte blev.
2020-04-13

  Solweig Jansson VIP
Vackert och vemodigt om drömmar och möjligheter som inte blivit - får mig att tänka på uttrycket : när gud / ödet stänger en dörr , öppnar han / ödet istället ett fönster ....
2020-04-12

    ej medlem längre
Vacker nattmusik i livets kvällning, en sång om det undflyende livet och samtidigt dess magi.
2020-04-12

    ej medlem längre
Så bra!
Varje rad är värd att stanna upp vid. Tomheten, tiden som rann ut, besvikelsen över allt som inte hanns med. Tron på påskens budskap som kyrkan monterat ner. Kanske finns ändå drömmen kvar vid nästa uppvaknande.
2020-04-12

  KattenKin VIP
Vackert och drömskt om det som jag tolkar det, borttappade livet.
2020-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP