Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det förekommer en aningslös propaganda mot att följa de råd och anvisningar som gäller för ALLA under coronakrisen i Sverige.


DEN SKRÄMMANDE

Den är ju farlig, dum och nonchalant,
som vägrar följa expertisens påbud
att hålla avstånd, tvätta sig konstant
och bruka bondförstånd och folkvetts huvud.

Den sprider ut konspirationens gift,
som tror sig genomskådande som kritiker,
som gör av myndigheter spe och drift
och hånar våra folkvalda politiker.

Den skrämmer med sitt riskbeteende,
som tror sig sakna fruktan för corona.
Snabbt slocknar nog den sturskes leende,

när ingen syrgas längre finns att låna
som för den dumme underlättar andan
när luften tagit slut för propagandan.










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-12 19:34



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ja Boris Johnson visade även han sitt förakt och var nära stryka med.
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP