Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartnat

Tjugo tunnland
och bortanför dig
Bor besvikelsen
i hallonsnåren
Granne med blodet
i mina ådror
som inte ser likadant ut längre.

Det doftar konjak i syrenhäcken
och snäckorna i jorden har ruttnat.
Om de kan det,
det kan vara fel
precis som du.

Jag skar upp handflatan
och vek undan huden
för att se efter om insidan hade svartnat färdigt.

Och herregud,
att andas igen,
hysteriskt men
hukande
utan törnar mot strupen.




Fri vers (Fri form) av Ljungeld
Läst 123 gånger
Publicerad 2020-04-12 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ljungeld
Ljungeld