Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är ont, om inte i mig?

Svart anses tillhöra den mörka sidan.
Vitt-den ljusa.
Yin och Yang, svart och vitt, står för balans?
Den varg som är ond, eller den varg som är god, som matas...?
Svart och vitt, Återigen!
Men om man inte tänker i bilder, utan...
Har ett svartvitt tänk rent allmänt?
Är man ond eller god då?
Kan de två samsas i samma kropp?
Kan de bli bästa vänner?
Var träffades de i kroppen, magen, hjärtat eller hjärnan?
Eller metaforerna sandlådan, dagis, eller skolan, eller livets hårda skola, eller var det livets mjuka värden som tog över?

Vad är slutligen livets mjuka värden?
Är det den goda sidan?
Eller sköljmedel?

I mitt svartvita tänkande vet bara jag...
Att ibland kommer det onda över mig,
och ibland det goda.
Som två personer...
Ändå är det samma kropp...
Är det vad det blev till slut; En trosbekännelse,
en acceptans, över att jag är varken ond eller God?
Ej statisk var vederbörande?
Både Statist och huvudperson i sitt eget liv?!




Bunden vers av Mim
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-13 05:33



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Inte varken god och ond, utan både god och ond. Du vill gott, Mim, du är en god människa, men du har onda avigsidor, precis som jag
2020-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Mim