Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Arkaiserande retrodrömmar


sonett13apr20

April - en månad ej att lita på,

ty den är nyckfullast och ljuger gärna.

Den må ha sol och ljus - men kylig kärna -

och spjärnar mot men vet nog hur det går.

 

Den sköna maj som alla kan förstå

är snart på väg med blid och livlig värma,

när det är ljusa morgnar, ljusa kvällar.

April får läggas där i minnets vrå.

 

Och östergöken gal från högan lind,

när gyllenlacken blommar i vår trädgård.

Den doftar ljuvligt som av söt vanilj,

 

och något stänk av lakrits ingår även. 

Så skön och mild är varje smeksam vind,

när äntligen vi slipper nyckfullt väder.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-13 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP