Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det snöar i våren ... jag gråter med dig .... bild: svanar i Sjundeå ...


Kära vän..

Det snöar i våren

likt så ofta förut

Det kyler i våren

som bara detta jävla år

 

Det snöar igen

som alla år

 

Men det snöar i år

rätt i synen på oss

vi som trodde att vi

redan hade vårt 

på det torra

 

Men ej,

vi överruplas av

det värsta

i denna stund:

 

Ta avstånd från varandra

Kom ej för nära

Du och jag

vi sprider dödlig

smitta omkring oss ...

 

... och vad har vi 

vanligt folk

med detta att göra ...

 

och ändå ...

hela samhället

har stannat upp ...

 

Klara er själva bäst

ni kan

Men vi lever ju i alla fall

alla vi

på denna samma planet

liksom igår ????

KRAM!!!

 

 




Fri vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-13 16:28



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vi klarar karantän, isolering och distans men svårt att klara kärlekslösheten och ensamheten. Vi får uppmuntra och finnas där för varandra så gott det går och efter bästa förmåga! Solskenskram med inbyggd kupévärmare!
2020-04-21

  Eva Helene VIP
En känsla av frustration, som jag känner igen mig i. Men här på vår sajt behövs inget avståndstagande, skönt det!
2020-04-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det är tuffa tider, för oss alla. Bra skriftat om alla känslor som väcks.
2020-04-14

  Eva Langrath VIP
Väl skrivet om det situation vi befinner oss i.
2020-04-14

  Anna Nickolausson
En fin beskrivning av hur det ser ut i samhället mycket som inte stämmer i år kram Anna
2020-04-13

  Solweig Jansson VIP
Vi är alla vilsna och ängsliga nu !
2020-04-13

    Lena Staaf VIP
En sorgesam dikt i en förtvivlad tid där vi ändå har varandra - någonstans!
2020-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP