Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Odysseusidentiteten


Min omöjliga spännvidd
innebär ett stående ultimatum
inifrån situationens vibrerande mitt:

Acceptera eller gör motstånd!

Jag väljer att slappna av,
lösgöra objekt från tvingande betydelse,
låta språket sväva fritt,
se dagen i ögonen
och låta den tona ut
i kvällens lugna svall

På natten
står insiktsfull symbolik för tilltalet;
lämnar guldkorn
i Ithakas strandsand
för allas vår Odysseusidentitet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 105 gånger
Publicerad 2020-04-14 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP