Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu ett år

Nu är man ännu ett år äldre.
Tänk, hela 27 år.
Shit. Jag som inte ens planerade på att bli 25.
Men fan vad långt jag kommit.
Och det har inte bara varit solsken, det kan jag lova.

För 7 år sedan hade jag ångest inför ännu en födelsedag.
Jag hade en så kraftig dödsönskan.
Egentligen inte för att jag ville dö, utan för att döden verkade lättare än livet.
För att jag var så trött på att trampa vatten.

Det verkade så mycket lättare att sluta trampa och bara sjunka.
Men på något sätt så började jag flyta, även när jag slutade trampa..

Och idag är jag tacksam för det.
Är så jävla tacksam för allt som höll mig flytande då.
Även om jag fortfarande har svåra perioder.
Så är jag extremt tacksam för att jag höll mig flytande.

Mina svårigheter sitter etsade på min kropp.
Minnena kommer alltid att finnas kvar.
Men det är tack vare minnena som jag i dagsläget kan se hur långt jag färdats.
Idag trampar jag inte längre vatten, jag simmar.

Simmar likt en elitidrottare.
Även om det känns tufft ibland.
Även om mjölksyran blir övermäktig.
Så fortsätter jag att simma.

Jag har ögonen på målet.
Jag ska klara det!
Jag tänker inte ge upp!

Även fast jag har ett par etapper kvar.
Även fast jag ser att det ligger saker i min väg.
Jag ska klara det!

Grattis på födelsedagen önskar jag mig själv.




Fri vers (Fri form) av ©Anniz
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-14 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

©Anniz
©Anniz