Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skogsliv, arbete och fritid


Vedhögar och rutig flanell


Sågens
monotona
brummande
i gläntan intill
vedboden

Metalliska
toner
från ett
vindspel
någonstans

Elden i tunnan
glöder

tallriset sprakar

Hackspettens
knackande

borrar sig in

Ekar liksom
nybyggarandans
hammarslag
blandat med
envetna
sågklingors
skärande gnissel

Rutig flanell
skymtar fram
mellan träden
i gläntan

med utsikt ner
över sjön

Där, intill stigen
bredvid vedboden
tilltar och växer
vedhögen

Hundskall

över bygden

Där lugnet ska
infinna sig först
vid solnedgången




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-14 15:58



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, vilken närvaro och härligt att tas till en plats
2020-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som får mig att tänka på min uppväxt.
2020-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Mycket målande skildring.
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP