Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRODER DUKTIGAST

Den broder, vilken ser sig mest gudfruktig,
han kvaddar andra med sin fromhets kvast
och framstår som den store Broder Duktig,
Bror Duktigare, Broder Duktigast!

Den storebrodern tror sig tuff och tuktig,
i självtillräcklighetens fängsel fast.
Han räknar endast med sig själv, Bror Duktig,
Bror Duktigare, Broder Duktigast!

Men storebrodern är av feghet fuktig
och svettas inför smittans lömska kast,
men det förnekar han med största hast,

för han är inte rädd, blott gudafruktig!
Han bär på fromleriets tunga last,
Bror Duktig, Duktigare, Duktigast!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-18 09:53



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En känga åt det religiösa hyckleriet. Verser binds ihop av upprepningen Bror duktig.
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP