Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla invändningar

Ditt öga
står i konditionalis

Dina utrop tystas ner

Ditt fördolda ropas ut
på torg, i sociala medier

Du måste förebyggas

Du gömmer dig
i växlingskontor,
i informationsutbyten

Din arbetslöshet ökar
exponentiellt

Du har nästan glömt Mary Quant
och Twiggy

Du har lämnat gigantiska fekalier
högt upp på Påssustjåkka,
pissat i djupa raviner

Du är genomsökt
och kollektivavtalad

Du är spridd i samhället,
en legend i samlivet

Du fortsätter kvart över sju,
famlar i statistikens sly

Du flämtar i restaurangbesök
och dödssiffror

Du tar damer i frågeställningar
och arenor

Du dubbelkollas i dödsregistren

Du är ännu mer komplicerad

”Kom hem innan solen går ner”
”Vad händer när solen går ner?”

I äldrevården
har du inget att göra

Spring, spring
bort i algoritmiska kurvor

Du följs upp, följs ner,
är påträdd, avträdd, frånträdd

Din röst raspar
i statsskulder och vårbudgetar

Utgiftstaken är tillhåll
för skator och actionhjältar

Hanna Glas skriver på
för Bayern-München;
hon har en bra känsla

Du stärker din position
i arbetslösheten

Klockslagen pitchas ner

En dollar kostar nio och nittiosex

Xylella fastidiosata tar död på olivträden

Kontantmaskinerna darrar
i finansdjupet

Skapelsen darrar på manschetten

Normaliteten lägger locket på

G. S. Sachdevs bambuflöjt
och Zakir Hussains tabla
lugnar och försäkrar,
men långt bort i skogen
gråter den inre marknaden,
hukande i avväganden

Poeter utan gränser
undanhåller information

Himlen töms på vingar;
luften andas ut

Statsbildningarna ömsar ogiltigheter

Jag skäms
för att jag inte är mer bekant
med mina inre organ

Hungern sjunger i dystra överlevanden

Cancerfestivalen på Thoraxkliniken
ställs in

När strömmen går
i avfolkningsbygden
famlar jag efter medicinerna
i alla sinnens närvaro

Digitalis är dunderdrogen
i digitaliseringen

Folkdjupen är mörka konsekvenser
av subatomära flöden
ur stjärnkropparnas heliumugnar

Grundämnenas dans förmedlar intryck
ur materiens vidöppna tomhet

Jaget är en reagens
i intets påstridiga kopplingsschematik

Sannolikheterna dansar kvaddans
på ärgade hornhinnor

Religionerna slumpas bort
i basarer och korthus,
men tarvligheterna sitter säkert
i lövsprickningar och avgrundsvrål

Pekka är ett bra namn
på vemsomhelst
vemsomhelst
vemsomhelst

Horhusens fuckturor
samlas innanför dörren

Bambuflöjtens erigerade melodi
penetrerar kvällsbönans smackande sköte
under tablans klapprande pung

Allting är taget för givet

Snön slätar snart över
alla invändningar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-15 14:49



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, fantastiskt välskrivet och formulerat, var kommer alla ordvändningar ifrån, som en jag gillar: "Skapelsen darrar på manschetten"
2020-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP