Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om tarantlarna

Se taranteln krypa fram
När du rycker i dess nät
Åtta ben med raska fjät
River upp ett moln av damm

Välkommen, tarantel ut
Hämnden sitter i din själ
Avund gjort dig till en träl
Tiden för ditt hat är slut

Tyranniet som du trår
Smyckar du med dygdeord
Jämlikhet i mänskans hjord
Ingen mer än annan får

Döma vill ni helst av allt
Straffa dem som ej vill bli
Lika er och tro som ni
Vedergälla tusenfalt

Bödeln skymtas i er blick
Skådar bort mot galgen tom
Vill man undgå sådan dom
Gäller det att vara kvick

Dessa spindlar avskyr liv
Fariséer utan makt
Kungligheter utan prakt
Aldrig nöjda med sin giv




Bunden vers (Annat versmått) av Arenaramus
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-15 18:50



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Bakom jämlikhetsutopin... strass, tomma dygdeord, fara... konformism? Tyranner, spindlar, bödlar, fariséer. Praktlösa kungligheter. Drömmen om jämlikhet döljer... någonting.

Kraftfullt. Rasande. Blixtrande. Varje strof är en knuten näve, brinnande klot, inramad i rim.
2020-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus