Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rekreationsområde


Den gamla ladan
numera teater
väntar sin publik
först till hösten

Över området

En ljudmatta av
taktfasta
pumpande basbeats
svåra att bortse ifrån

Motionsspår
och bastubad

Skärande dunkande
ljudet från passerande
pendeltåg

Ekon av ljusa och dova
hundskall
låter som samtal
frågor och svar

Lågt flygande
måsar mellan
fotbollsplanens
gula stolpar
och grillplatsen

Solen sjunker
över en ännu
kvällsljus himmel
ner bakom
trädtopparnas
svarta siluetter
in i den täta mörka
granskogen

Någon startar
grillen
och röken
breder ut sig över
banvallen vid sidan
av parkeringen
och den lilla dammen
med änder

Musiken som ändrat
karaktär, är nu mer
tangolik ,till spansk
gitarr

Orden te quiero
når ända in i förarsätet
till den väntande bilisten

Vad var det nu orden
betydde?
Någonting med älska väl

Hinner googla innan
det åter sjunger i rälsen
över banvallen
och ytterligare ett tåg passerar
dunkande mellan skarvar

Nu närmar sig
medpassageraren på långt
håll

Sista bilden får bli
tåget som rusar
dunkande över
banvallen
och bastubadaren
iklädd handduk
på väg ner mot sjön

Grillröken väcker
hunger

Det är dags att fara













Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-16 09:12



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vilken fin beskrivning, man ser allt framför sig
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP