Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal sak. Från 2018


Fru Bitter får brev


Kära fru Bitter!

Jag har förstått du sitter
där ensam, därför undrar jag
vill du komma hem till mig en dag?
Exempelvis en eftermiddag klockan två.
Du undrar väl vad en sådan som jag
nu har hittat på,
vi brukar ju inte träffas,
inte ens sådär helt apropå
och inte är jag ett så trevligt sällskap heller
eller
var det inte så du sa?

På torsdag?
Blir det bra?
Du har ju haft bekymmer,
jag vet, trots att det är din hemlighet,

jag har sett att du sällan får besök
och jag,
ja, jag, har ofta fullt av folk i mitt kök,

det har jag sett
att du har sett
där du står där snett
bakom din gardin
(det är okej, du får gärna stå där för mig)
och kikar och liksom är med på min fest
trots att du aldrig velat komma in och bli min gäst.

Det kommer många som du inte känner,
än är vi inte dina vänner,

men vet du, jag tror att
du kan bli en tillgång
jag hörde dig sjunga en sång en gång,

och jösses en sådan stämma du har
då säger vi så då, du fru "Röstsåunderbar"!

Hälsningar/Lisa i trean och kören .
PS. Ta gärna med katten Sören.

Juli 2018 Lena




Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-16 11:46



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig rimmad historia!
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP