Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet i corona-tider


Jag sitter stilla och tänker

 

 

Så sitter jag här nu och tänker

tänker att tiden den går

undrar vad nästa dag skänker

april i almanackan och nu är det plötsligt vår

 

Skall hålla mig stilla och inte gå ut

inte för att träffas och prata

Nej man får lugnt sitta och titta

och undra när coronan tar slut

och titta när småfåglar skräms av en skata

 

Men om nu trots allt att döden knackar på

och tiden kommer till ända

Ja då är det väl så

för både stora och små

att tiden inte kan vända

 

Så till vänskap och kärlek jag sätter mitt hopp

för jag vill leva med hela min kropp

njuta av livet

fast inget är givet

jag tackar för all kärlek jag fått

 

 




Bunden vers (Rim) av Nils-Robert
Läst 311 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-04-17 17:07



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket ljus och hopp mitt i det som för livet kan sätta stopp!

Tack för delade tankar du här begåvat oss läsare med!
2020-04-21

  Peter Olausson VIP
Ja - kärleken är summan av livet. Tack för en ödmjuk och finstämd text.
2020-04-18

  Alysse VIP
Lugn och trygg känns din text
i dagens rådande kaos
Mycket fint skrivet!
2020-04-18

    ej medlem längre
En ömsint och ödmjuk reflektion över livet och den nuvarande situationen.
2020-04-17

  bibbi ahrnstedt
Tack du är närvarande och accepterar vad som händer just nu, fint med tacksamhet. Vänskap och kärlek är bra att hålla sig nära till
2020-04-17

  Rise Little One
Acceptans och tacksamhet i situationen som vi alla befinner oss i.
2020-04-17

  överlevaren VIP
Ja tid att reflektera och värdesätta livet!
2020-04-17

  DavidM VIP
Tycker mycket om din text.
2020-04-17

  Eva Langrath VIP
Fin text om den tid vi befinner oss i.
2020-04-17

  Lars Hedlin
JA livet fortgår trots allt med eller utan sjukdom...
2020-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet och döden.
Nu lever vi på små isolerade öar, sitter på stränderna och längtar efter gemenskap!
2020-04-17

  bumerang

Fiint. Så fiint.
Känner en stor acceptans
av verkligheten rakt igenom
dina rader.
That’s life as it shows to us.
Kram
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert