Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilar med frömjöl i nypan

 

 

Vårens sköna glädjer mig
solen strålar och vindens sorl
humlornas surr och sök
inspirerar till ordens rader

 

Vilar med frömjöl i nypan
flyktar till påskliljors öppning
samlar och stannar en stund
och jag vill smeka det lena

 

Nu kommer skuggan till oss
och humlan finner andra vägar
men glädjen stannar, jag ler
för nu är våren här på riktigt

 

(c)tk.




Fri vers av thyra
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-17 12:10



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt och det känns
som om "våren är här på riktigt"
2020-04-20

  limerick
En härlig våryredikt.
2020-04-18

  Cikoria Blå VIP
Mycket vår i denna!
Det kan vi behöva.
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra