Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sotto voce...

 

Orden framträder som en katts mjuka spinnande,

korpens skrikande,

slutet på en psalm, cikador i ett citrusträd,

bruset i mitt huvud, en hagelstorm i ljus, Catania, Neapel,

Du...

 

Det är inte vinden jag hör

det är en arkipelag fylld av fåglar vilka jagar molnen

Det är sådant som en tysthets ingenting

där allt är ljus och början

där tiden darrhänt smälter...

Sådant som är etsat, skrapat, ärrat

ett samtal, en sekund,  ett regnfalls tonhöjd

frånvarande händers eko

förbrutet och så stilla...

 

Det är stavelsernas gång genom natt

och i brisen av min likgiltighet

doften av din ånger

Jag sov sömnlös,drömde vaken,

inlyssnande som en lund av kastanj

och du var färgen på rödhakens bröst...

 

Som solens långsamma exil glaserar bergen

och vinden lydigt och lysterlöst

kysser varje viskning

 

det är sådant som...




Fri vers av Domenico VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-17 15:29



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Som ett själsligt tillstånd upplever jag, där tillvaron (en relation?) står och väger. Mycket fin och läsvärd.
2020-06-24

  Lena Själsöga Keijser
vad finns att säga vad kan jag tillägga
dina ord är så mycket mer än ord...även om jag ej tycker om jämförelser eller just detta..mer än
2020-04-25

    ej medlem längre
Vinden bär dina längtande viskningar av något nära men samtidigt avlägset, som känslan när man balanserar mellan vakenhet och dröm, som stunden när då och nu blir ett.
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP