Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Grönt

Jag går på stigen genom skogen. De gröna tallarna och granarna bildar en allé, där går jag skyddad. De flesta lövträden sover än men ett fåtal har små gröna knoppar. På marken målar naturen egna konstverk. Trädens gröna mossklädda rötter ser ut som en jättes fot. Grönt och blått var mina favoritfärger redan som barn. Grönt som träden och blått som himmel och vatten i sjöar eller hav. Träden var tidigt mina bundsförvanter. I skogen vandrade jag med min hand i mormors och lyssnade till vindens sus. Vi räknade hur många olika gröna färger det fanns. Vi hittade 10 nyanser.

© Eva Hedlund fd. Langrath




Prosa (100-ordare) av Eva Langrath VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-18 19:06



Bookmark and Share


  ULJO
Promenaden i naturen möter så mycket skönhet
2020-04-20

  bibbi ahrnstedt
Tack, härlig beskrivning av våren och så fint med dina minnen med din mormor, jag blir rörd.
2020-04-18

  Solstrale VIP
Mycket läsvärd för kropp och själ tas med på promenaden...
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP