Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lite torrt i min inspirations källa ( bilden är min egen och målad av mig.


känslor på livet väg

Det räcker med att jag bara nuddar

min egen gräsmatta

 

Så kallar naturen och skogen på mig

den vill att jag skall traska där

 

Den som jag.. har blivit beroende

Då får den liv och jag får min energi

för att kunna leva vidare ett tag till. 

 

I mina drömmar färsöker jag att gömma mig i

Nevadas öknar..

 

Ja varje morgon, varje kväll

varje natt

kallar skogen på mig.

 

För att komma vidare i livet

så lyssnar jag nogrant på dom

nyanlända Canada gässen och fölger

en spindel tråd av rent silke och sanning

för att komma vidare i  mitt sökande.

 

Jag vill gärna sätta en prägel

i skogen och i livet som folk kommer att

minnas mig för.

 

Och snacka om mig i folk sägner 

och vid läger eldar.

 

Ja dessa tidlösa stunder som jag 

upplever av harmoni och samverkan

av naturens gång är gyllene tidevarv

för mig av njutning i tiden jag har kvar

på jorden i detta nu.

 

Skulle kunna

bara lägga mig ner och dö

 

Eller leva vidare

ett tag till...... kanske...

 

Men måste avsluta först

innan jag kan söka ro i min själ.....

 

Peace

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-01 21:22



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Du tar fram verkligen naturens skönhet i texten med dina målande ord.

Skulle föredra att leva vidare och fortsätta njuta av den skog som ger mig ro.
2021-07-03

  ULJO
Kan det vara bättre än att bli kallad av naturen.
Bättre än allt annat.
2021-07-02

  lodjuret/seglare VIP
Hinner inte läsa texten just nu, för jag ser slutet av filmen 'Nyckeln till frihet' på tv för 5e gången. Men jag bokmärker din text, eftersom det sägs att det är 'en dag i morgon, också' och jag förlitar mig så på det.
2021-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP