Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag passerar den nästan dagligen.


Skamfläck

Den där trädgården mitt i byn.
Vilken skam den är, usch en sån syn!
Staketet är ruttet och hänger på sned.
Förvildade växter. En rörig hög med ved.
Tomma läskburkar ligger där i rabatten.
Varför kastar folk in skräp där? Vet ens katten?
Gräset är högt, det klipps ytterst sällan.
Där växer nässlor och kirskål, tistlar däremellan.

Idag stannade jag vid staketet, när jag gick till ICA
Jag trodde jag såg fel när jag stod där och kika.
Vitsippor, ja vitsipporna och gröna blad hade tagit över,
gjort om allt till en oas. Det är precis vad vi behöver.

Skräpet var täckt av vita små stjärnor och gröna blad.
En fantastisk konstinstallation som gjorde mig så glad.










Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-19 22:53



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning. Läsaren ser både det skräpiga och det vackra med vitsipporna.
2020-04-21

    Max Poisé
Det är ju de små detaljerna som skapar helheten.
2020-04-20

  Öknens Ros VIP
Naturen är den största konstnären!
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP