Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Coronakrisen sätter skräck i världen. Men med några få “spelregler” klarar du av vardagen.


Vem vill spela utan reglar?

coronakrisen sätter skräck i världen.
vad är egentligen okej just nu?
är corona utan gluten? vad gäller om skolan stänger?
öppnar södra banan för corona i morgon?

 corona är väldigt populär just nu.
den nyaste versionen covid-19 sprider sig redan över jordklotet.
i en del länder säljs corona på burk eller ölfat.
vanligast är typen lime, men även citron är populär.
den mexikanska corona är i stort sett slut i butiken.

köp corona hellre smidigt på nätet via import.
finns i glasflaskor av olika storlekar.
corona är en långvarig modell,
men victoria är den robustare typen.
det första dödsfallet har redan anlänt.

med några få “spelregler” klarar du av vardagen.
flera länder runt om i världen gör på samma vis:
lyssna på myndigheterna, lita på experterna.
men vad händer om man skjuter olika färger i samma slag?
får man fortsätta då?

extraordinära omständigheter kräver extraordinära åtgärder.
normala spelregler gäller inte just nu.
under onsdagen kom beskedet som många fruktat och befarat:
planerade landslagsaktiviteter ställs in.
näringslivet ser hellre tydliga och långsiktiga spelregler.

jag skulle önska att listan är komplett.
men det är den tyvärr inte.
bäst att du googlar, läser på och diskuterar med nära och kära.

 

april  2020




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gerd-Peter Löcke
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-19 11:45



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, fint tacklat och rimmat om coronan.
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Gerd-Peter Löcke
Gerd-Peter Löcke