Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rummen




Huset är inte längre ett hus
Om nätterna är det en batyskaf
Med flygande resenärer i sin famn
Genom skyarnas böljande fält

Om dagen omvandlas formen
Och blir den tysta väktaren till sin betraktare
Arrendatorn som emellanåt
Noterar det stilla, ständiga skyddet

Nej, tankarna flackar bortom väggarna
Inåt, mot ett Där
Tills en videokassett
Stagnerar tidens rörelser

Det är då vi skymtar en förståelse
För byggandet och drömmandet
Tvekandet, viljandet
Varandet





Fri vers av DavidM VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-04-19 17:42



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Otroligt säker hantering av huset som metafor.
Slutstrofen som kopplar huset och förmågan att bygga det till själva existensen inspirerar.
2020-05-02

  Nils-Robert
En resa i tid och rum. Nytt ord batyskaf gör dikten än mer spännande. Bra komposition.
2020-04-21

  Rublev
Förunderligt skildrar du själsliga skeenden med hjälp av fantasifulla ordbilder. Verkligheten är mångtydig och besjälad: Huset omfamnar och beskyddar oss. Videokassetten har magiska krafter, förmår göra tiden stilla, och öppna upp våra sinnen.
2020-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken intressant och spännande dikt! Jag lärde mig också ett nytt ord:)
2020-04-20

  ULJO
Härlig text detta
2020-04-20

  Solstrale VIP
Starkt förmedlat och snygga sentenser med djup innebörd!
2020-04-20

  Marita Ohlquist VIP
En spännande text som stimulerar tanke och känsla!
2020-04-20

  Lottie Ålhed VIP
Fantastisk dikt.Underbara kontraster mellan (nostalgiska )videokassetter
och batyskafen som kan sänkas djupt och lyftas högt.Bokmärker .
2020-04-20

  KattenKin VIP
Vilken spännande text, suggestiv, och ett nytt ord lärde jag mig; batyskaf - Tack för läsglädje!
2020-04-19

    ej medlem längre
Här är nu och då närvarande i samma rum och man kan känna människors närvaro. Kraften som ginns inom dem. Du skapar en fängslande atmosfär!
2020-04-19
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP