Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sidenhjärtat

Sidenhjärtat
klätt i kött och anemi
surrar i systemskiftesamnesi,
lutar över tuvor
i vad-som-finns-kvars kvadrat

med avstängdheten i omedelbarheten
hos en dag, en natt, ett tomt kuvert,
och med en sällsam kraft
i alltings tomma bakgrundsbrus
tänker Sidenhjärtat svart
och blänkande,
men styckevis, Sapfodiktaktigt

Omständigtvis ska frukost intas,
utan andra löften

Sidenhjärtats språk är sand
som silar
ur vårvinterns bleka blick,
men motorvägen är ett anfall
ur ett dystert ord

Någon skyfflar perspektiv
djupt ur ett avståndstag
på andra sidan mörka argument,
men Sidenhjärtats ord
är vattnens törst och eldens köld,
och städerna är tankars klåda,
feberns heta nav

Sidenhjärtats tid
ser frukostskeden lyftas;
inte mer




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-04-20 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP