Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nya landet

Färden till mystiken
till fridens land
släppa alla kraven
jordelivets hand
själens ljuva resa
att möta inre ro
en slutlig dimension
i evigheten bo

Aldrig mera regn
bara vackert väder
gröna trädens dal
inga trånga kläder
bara ljuvlig kärlek
inga hårda ord
aldrig hat och spe
förnedringens bord

Aldrig mera piskor
från arbetslivet
respekt med tillit
självklart och givet
inga sjukhusbesök
för vanvårdad kropp
bara frihetskänslor
och lyckosamt hopp

Till en ny dimension
en stillsam färd
efter långvarig kamp
men det är du värd
resan till framtiden
till det nya bandet
och kärleksfriheten
det smärtfria landet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 633 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-28 08:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tröstande och hoppfull dikt...rofyllt och fint...
2020-05-16

  Solstrale VIP
Innerligt fint skaldat! Med värdighet, vördnad och talang!
2020-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra och berörande om den sista resan!
2020-04-29

  Magdalena Eriksson VIP
Hoppas dikten har rätt
jag själv tror mest på ett svart hål där inget alls finns. säkert ungefär samma sak. LUGNET Vila och ingen som slår...
2020-04-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Trösterik och oändligt fridfull och vacker dikt!
2020-04-28

  Eva Langrath VIP
Fin ömsint text.
2020-04-28

    Max Poisé
Tolkar detta som pärleporten och himmelriket. Livets paradox är att vi blir beroende av regnet för att uppskatta solen.
2020-04-28

  bibbi ahrnstedt
En fin hyllning. Väcker minnen, vacker dikt, ömsint.
2020-04-28

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det landet når vi alla till slut - en stillsam evighet.
2020-04-28

    Lena Staaf VIP
Ett drömland. Är mystiken svaret? Att sluta bry oss om vad som händer här och nu utan väva in oss i drömmar i stället?
Din text väcker många tankar.
2020-04-28

  Maria Sundelin VIP
fint
2020-04-28

  Öknens Ros VIP
När vi når till det nya landet är alla smärtor och plågor slut, vi vilar i frid.
2020-04-28

  Feliaxel VIP
Tänk om det fanns ett sådant land
I så fall skulle jag flytta dit
2020-04-28

  Kungskobran VIP
Låter som en dröm
2020-04-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO