Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKAMMEN

Så som nedan

ridån

i skymningen föll

….. likt en gardin

sveptes jag in

i delarna av min skuld

MÖRKER

slog mig

växte som en böld

och bojade mig i järn

HJÄLP

Nej varken bot eller GUDS AMEN

rör ett finger.

* * * * * * * * *
TY FAN

med den skammens

alla klockor ringer

han har klätt mig

till sin skamfilade stjärna

den låste mig in

i sin plåga

med raspar och filar

in mot samvetet

den sig sågar ……

då ylar jag klent.

* * * * * * * * *

Stretsamt dock min ålder

framgent

med tiden

kroppen.... kavlat, format, å snidat

på bitarna de rysande

för i överlevnad jag krigat

fram på stigar

upp på vägen

med försoningar

i svärdets slida

när mot skammens förintelse

jag skall strida.






Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-20 13:28



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Annorlunda stil, gillar det. Ja mot skammen strider vi alla. Mer eller mindre.
2020-05-02

    Sefarge VIP
Förlösande igenkännande skrivet!
Att sitta fast i kletig förgången
smet och att kunna lossgöra
Sig från detsamma så
befriande Sköönt. ..
;}
2020-04-20

  Solstrale VIP
Starkt, gott och efterlängtat att få ta del av en rytmisk klingande skapelse av en skald med fokus på den inre kampen mot nuets otukt!
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP