Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DELAD GLÄDJE DUBBEL GLÄDJE

 

vi delar samma intressen

att så kultivera odla och skörda

att äta och laga kulinariska rätter

att bada simma och att basta 

 

det är min mor och jag idag

jag tänker ofta på hennes styrka

hon har kämpat och kämpar stadigt på

mot framtiden den ljusa hon strävar

 

idag fyller hon år och snart ett år gått igen

där emellan fyller hon på sin kruka med guldkorn

dessa vaskar hon fram ur grusade förhoppningar

och jagande dammråttor som retsamt följer i hasorna

 

så mycket bestyr att hon blir yr

men då siktar hon mot nästa fyr

och på skutan får hon styr

sedan hjortronplock på myr

 

mamma du har glädjen anamma

siktar mot solen från vilstolen ...

sedan upp med ett hopp utan stopp

som om du var en häst i galopp

 

pappa tar sig för panna

säg när ska hon stanna

vi säger strax hon landa

sedan hon glädjen blanda

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-20 14:17



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fina rader till din mor!
2020-04-21

    Lena Staaf VIP
Fin hyllningsdikt!
2020-04-20

  bibbi ahrnstedt
Tack för at få inblick i ett liv som detta, fint flyt.
2020-04-20

  danne //
Det låter trivsamt och det är en härlig sväng om i texten , lite gungel i gung.

2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP