Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftertanke

Det svåra i livet
är att säga nej
erkänna misstagen
det som är fel
att blotta sin själ
till rannsakning
stå naken i sanningen
för sin egen del

Det svåraste valet
att visa sårbarhet
öppna sitt hjärta
be någon hjälpa till
erkänna sin svaghet
bakom galler av stål
sträcka ut handen
fast man gärna vill

Det svåraste vi vet
är pålitligheten
släppa på garden
och lita på andra
att kunna säga nej
och vara trygg i det
söka social kontakt
slippa ensam vandra

Det svåra man har
att hitta strategier
undvika fallgropar
göra fel till rätt
erkänna för sig själv
ta emot lärdomen
förstå det viktiga
att allt inte är lätt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 402 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-22 08:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Många saker att verklilgen tänka till om...viktig dikt...
2020-05-02

  bibbi ahrnstedt
Tack, tryggheten gör dig stark och sanningen finns där.
2020-04-22

  Blomma-Stjärna VIP
klok dikt som väcker lust till eftertänksamhet
- "att stå naken i sanningen" - "öppna sitt hjärta be någon hjälpa till" - "att kunna säga nej och vara trygg i det" fint flyt -
2020-04-22

    ej medlem längre
Insiktsfullt och tänkvärt!
2020-04-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
V åga vänskap råga
Å ha förmåga att se
G ott den kan ge
A lltid, om ärlighet
* från alla håll
* finns me´...
2020-04-22

  Anya VIP
Fint om att hitta styrkan inom sig själv. Svårt men inte omöjligt.
2020-04-22

  Eva Langrath VIP
Fin eftertänksam text
2020-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen, skrivet en bra och tankeväckande text!
2020-04-22

  Feliaxel VIP
Kloka ord från din penna
2020-04-22

    Max Poisé
Blotta strupen, göra en pudel, erkänna sina misstag...ett kärt barn har många namn.
Att kunna erkänna tror jag bygger på din egen trygghet och befrielse av stolthet. Tyvärr är det allt för många som kämpar med näbbar och klor för att konstant ha rätt. Tack för en bra reflektion och en bra text!
2020-04-22

    Lena Staaf VIP
Så fin och eftertänksam dikt! Att rannsaka sig själv, tillåta sig att välja nytt spår, våga erkänna sina fel. Då har man kommit långt!
2020-04-22

  Öknens Ros VIP
Att brottas med att göra rätt val i livet är inte det lättaste, man gör så gott man kan. Dock finns människor som inte bryr sig ifall de begår fel.
2020-04-22

  Maria Sundelin VIP
Ja livet är en svår balansgång
2020-04-22

    ej medlem längre
Det är mycket som är svårt. Det gestaltas väl och bra i dikten.
2020-04-22

  Solstrale VIP
Från klarhet till klarhet vi tar oss sakta framåt i dagen! Viktigt med eftertanke och reflektion över livet. Att våga ta emot hjälp eller räcka en hjälpande hand kan ibland sitt långt inne!
2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO